×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Златните момичета: Бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива


Златните момичета: Бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива
С българския химн, много цветя и прегръдки бяха посрещнати момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика
20 Юни 2016, Вторник, 00:31 ч.

Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко, каза Рени Камберова на летището

Късно снощи отборът ни по художествена гимнастика се върна от най-тежкото състезание в живота си. Момичетата кацнаха на летището в София с шест бронзови медала. Единият е за Цвети, съобщава БНТ.
С българския химн, много цветя и прегръдки бяха посрещнати момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика.
Ренета Камберова не успя да сдържи сълзите си. Тя сподели, че в последния месец Цвети много се е променила.
„В един момент усетихме, че нещата не вървят добре - тя не идваше на тренировки. В петък отидохме при нея. От 21.00 часа до полунощ говорихме с нея, плакахме с нея, даже й тропнахме по масата. Умолявахме я да се върне при нас. Ние сме зависими от нея. Тя накрая каза, "Добре ще го направя заради вас". Прибрахме се спокойни. На следващия ден трябваше да дадем допинг, тя не дойде. Това можеше да означава, че я укриваме. Потърсихме я, тя ни каза, че не може повече. Казахме й, че я обичаме и че сме зад нея. Това, което се каза, че сме я оставили, са пълни глупости“, подчерта Ренета.
„Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко. Ние бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива. Наскоро си говорихме и й казах, че искаме само да е щастлива. Тя ми каза, че един ден ще се усмихне истински. Ние сме едното семейство с нея“, заяви Камберова.
„Истината е, че се вълнуваха момичетата и се притесняваха. Сигурна съм, че много голяма част от вас, които следят пътя на този отбор, едва ли е повярвал на безумните неща, които прочетохме. Благодаря ви за това, че дадохте шанс да се търси истината, а не да обвинявате безпочвено един треньор, който беше унищожен и съсипан на европейското първенство, сринат емоционално. Щастлива съм, че успяхме да предолеем това и момичетата да играят“, сподели президентът на БФХГ Илиана Раева.
„Бяхме в абсолютен шок, когато научихме в автобуса за Цвети. Изключително съм горда за решението, което взехме. Не можете да си представите какво преживя Любомира Казанова, която без нито едно състезание излезе и си изигра съчетанията без грешка. Това са едни изключително борбени момичета. Искам да благодаря на Илиана, защото не можете да си представите в тези дни колко силна беше тя“, заяви старши треньорът Ина Ананиева.
„Няма как при една такава случка да се чувстваме на върха на щастието, наистина беше много тежко за всички. Успяхме да се стегнем и да изиграем съчетанията. Колкото и трудно да ни беше, бяхме сигурни, че трябва да играем за Цвети, защото тя е част от нашия отбор. Всичко, което се изсипа върху нас и треньорите, беше много жестоко. Благодаря на всички, които ни подкрепяха до последно“, каза пък капитанът на отбора Михаела Маевска.
Състоянието на Цветелина Стоянова засега е остава тежко и без промяна. Тя е интубирана и под упойка, съобщиха за БНТ от "Пирогов".
Вследствие на злополучния инцидент, гимнастичката получи множество травми. Тя е с разкъсване на далака, което е причинило кръвоизлив, има травми в областта на корема, гръдния кош и прешлените.
„Беше ми много трудно. Дадох си сметка, че ще тръгнат обвинения, че заради мен Цвети е в това състояние. За това си казах, че трябва да бъда силна”, каза в „Тази сутрин“ по бТВ резервата на ансамбъла по художествена гимнастика Любомира Казанова, която замени Цветелина Стоянова. Тя влезе в студиото заедно с баща си Милко Казанов, който е двукратен олимпийски медалист по кану-каяк. С тях бе и президента на Българската федерация по художествена гимнастика – Илиана Раева.
Гимнастичката разказа, че е научила, че ще бъде част от ансамбъла за Европейското първенство в неделя - два дена преди гимнастичките да заминат за Израел. Причината е, че в този ден Цвети е изпратила съобщения на психоложката на отбора - Татяна Янчева и съотборничката й Християна Тодорова,  което е гласяло, че не иска да вземе участие в първенството.
"В петък вечерта разбрах, че Цвети не иска да играе, но тогава момичетата отидоха при нея да я разубеждават. В неделя Ива Ананиева ми каза, че ще пътувам", разказа тя.
"Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети, кълняха ме да я сънувам всяка вечер, казваха, че госпожа Раева е любовница на баща ми...", разказа Казанова. "Не познавам тези хора, пращаха ми съобщения във Фейсбук", добавя 18-годишното момиче.
Бащата на Любомира, който я е завел първи в залата по художествена гимнастика, когато е била на 4 години, сподели, че всяка вечер се е чувал с дъщеря си и я е съветвал да не обръща внимание на злобните съобщения. „Вдъхвахме й сила и кураж. казвахме й да бъде уверена и спокойна и да не чете това, което се пише“, добавя той.
Не е вярно, че Цвети е в кома, тя се е събудила и състоянието й се подобрява, каза пък Илияна Раева.
Тя разказа как Цветелина Стоянова е отказвала да тренира и когато я питали защо, само повтаряла „вие не ме разбирате”.
Председателката на Федерацията по художествена гимнастика разбрала за опита за самоубийство от дъщеря си, която пък научила от приятеля на Цвети – Александър, когато били в автобуса на аерогарата в Израел. Тя веднага отишла при треньорката на отбора Ина Ананиева и обмисляли как да кажат на момичетата, преди да са разбрали от публикации в мрежата. Момичетата обаче видели, че Раева плаче и се досетили, че се е случило нещо – открили и публикации.
Илияна Раева каза също, че момичетата са били шокирани от злобата и омразата, които се изливаха през изминалата седмица най-вече върху треньорите. Те са израснали с нас, ние сме ги възпитавали не само като състезатели, а и като личности, коментира тя.
„Няма по-гледано дете от Цвети в историята на художествената гимнастика. Тя беше мъничка, когато почина майка й. Всеки ден съм й носила сок от ябълки и моркови, когато беше по-малка. Купих й билки, защото не можеше да спи”, разказа още Илияна Раева.
Тя е категорична, че решението на Цвети да посегне на живота си не е свързано с художествената гимнастика. В тази ситуация няма виновен, допълни Раева.
Треньорката на ансамбъла Ина Ананиева обяви, че всички са преминали през много тежък момент и благодари на Раева, че е останала до тях и ги е поддържала през цялото време в Израел. Ананиева обяви, че никой не е подозирал, че Цветелина може да реши да посегне на живота си, тя е била с най-силна психика по време на състезания – от две години не е допускала грешки.
Християна Тодорова от отбора разказа, че в първия момента момичетата са искали да се откажат от състезанието. „След това говорихме с Ииляна, Ина и нашия психолог, и те ни показаха друга гледна точка. Сега осъзнаваме, че това беше правилното решение. Ние сме национален отбор и трябваше да представим държавата”, разказа момичето.
Тя отново каза, че през последния месец Цвети много се е променила - много бързо се е изморявала, не искала да тренира. Християна призова хората, които са писали и говорили срещу отбора и треньорите, да излязат и да се извинят.
Капитанът на отбора Михаела Маевска призна, че не е успяла да се зарадва на медалите заради инцидента с Цветелина Стоянова. Тя смята, че това изпитание е направило момичетата по-силни и те са израснали след тази изключително тежка седмица в Израел.

В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
3
Коментара по темата
3.
Btv и NOVA ще са глобени!
21.06.2016 18:34:18
0
0
bTV и Nova са нарушили закона за радио и телевизия при отразяването на инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова, съобщиха от Съвета за електронни медии.

„Налице е преекспониране по темата и фиксирането върху лична драма, а множеството включвания от мястото на инцидента и от болницата както и поредицата интервюта създават впечатление, че се спекулира с една човешка трагедия и че са преминати границите на етичните норми", заяви пред БНР експертът от СЕМ Вирджиния Савова.

Според председателя на медийния регулатор Мария Стоянова при отразяването на този инцидент се наблюдава колизия между съдържанието, което са предоставили телевизиите с етичния кодекс на българските медици.

„Когато става въпрос за инцидент, свързан с него, тогава има оправдан обществен интерес и тогава има основания за намеса в личния живот на въпросната личност, но това, което нас ни притеснява, е това, че вече е прекрачена границата - от информационния интерес към емоционализирането на разказа", обясни Стоянова.
Новината е от дир.бг.
2.
ВАЛХАЛА
21.06.2016 14:25:32
0
1
ШИБАНИ ЖУРНАЛИСТИ.КУРВИ НА СОРОС СГАН ПРЕДАТЕЛСКА И АЛЧНА
1.
lainar
21.06.2016 11:19:25
0
2
a tapite medii ni lugaha che sa q ostavili kato kuche za da pravqt kinti smurt za psevdo jurnalistite
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори