×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ученици от Строителния промениха облика на пътния възел Китен


Ученици от Строителния промениха облика на пътния възел Китен
Това са учениците от Строителния, които промениха облика на пътния възел
13 Юни 2016, Понеделник, 08:25 ч.

Проектът бе изработен от 11д клас

Пътният възел "Китен" бе напълно обновен и посреща лятото с нов облик. Ученици от специалност "Парково строителство и озеленяване" на бургаския Строителен техникум изпълниха успешно проекта си, с което преобразиха важната пътна локация.

Китен е първото кметство в Бургаска област, което показва уникален пример за сътрудничество между местна и училищна власт. Кметството в Китен и Община Приморско осигуриха материалите, изравняването на терена и надзор от страна на свои служители. Инициативата е на кмета на Китен г-жа Катя Вълчева, с подкрепата на кмета на Приморско инж. Димитър Германов.

Идеята се родила в разговор между г-жа Вълчева и десетокласника Кристиан, който учи в ПГСАГ "Кольо Фичето" и също е от Китен. Двамата стигат до извод, че ще бъде от полза и за двете страни младежите да приложат на практика наученото, а морския град да се сдобие с красиво озеленяване на входа на града.

Проектът е изработен от  11д клас с ръководител ландшафтен архитект Палмина Пакратян, а изпълнението – от 10 д, начело с учителя Томас Ахчиян, също ландшафтен архитект. Проектирането, количествено-стойностната сметка, изпълнението – всичко е дело на учениците.

За училището е  отлична възможност децата да приложат на практика наученото. Още повече, че паралелката „Парково строителство и озеленяване“ е единствена за Югоизточна България, а завършилите  почти веднага си намират работа във фирми и разсадници.

Учениците получиха заслужено признание от местната власт в Община Приморско и бяха наградени за своя труд. Децата са много удовлетворени от направеното. Примерът на Китен вече е последван и от бургаската детска градина "Златното ключе", която покани ученици от гимназията да изработят цветна фигура в двора й.





14
Коментара
Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 0
14
Коментара по темата
14.
ВЪПРОС ДО КМЕТА НА ПРИМОРСКО
28.06.2016 19:12:37
0
2
Г-н Германов, крайно време е да се произнесете по казуса Налбантов! Смятате ли за нормално всичко това, което се е случвало в дирекцията на училището и което цяло Приморско чете в коментарите на Флагман? Смятате ли за нормално Налбантов в качеството си на директор на училището да си служи с нецензурни и вулгарни изрази, да разгласява сексуалния си живот и да злепоставя по този начин подчинените му учителки?
Г-Н ГЕРМАНОВ, СПРЕТЕ С МЪЛЧАНИЕТО СИ И КАЖЕТЕ, ИМАТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ МНЕНИЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС И КАКВО Е ТО?
13.
Спорт
16.06.2016 11:11:43
0
9
Спортен репортаж в бургаски вестник:
"СПРЕТЕ БОКСОВИТЕ МАЧОВЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА В КИТЕН!
_____________
В ЦДГ – Китен се устройват боксови срещи между учителите и директорката, където директорката е неизменен победител.
София Вълчева вече е предоставила цялата документация по тоя въпрос на медиите и се вижда, че нещата наистина са много сериозни. Затова и в КНСБ (все още тайно) се готви процедура за "импийчмънт" на въпросната директорка, която раздава юмруци наляво и надясно. Местната власт първоначално е решила да не се разлайват кучетата и всичко да мине мирно и тихо без хората да научат подробности. Но поради изтичане на информация вече всички знаят, че в ЦДГ Китен се провеждат боксови турнири с неизменен фаворит и победител в крайното класиране - директорката на градината."
12.
Китен
16.06.2016 11:10:27
0
5
От кореспонденцията между София Вълчева и Росица Бъчварова се вижда, че стават някои нередни неща в ЦДГ "Пролет" - Китен. (Вълчева е детска учителка в Китен, а Бъчварова - учител по история в Приморско.) Ако е така защо още никой от общината не е обърнал внимание на проблема им?
______________________
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Здравей! Имаме си големи проблеми с нашата директорка и се оплакахме на Янков. Той каза да опишем всичко в жалба и местата до които да я пратим. Една от тези, на които каза, си ти и затова утре с препоръчено писмо, ще ти пратим писмо до училището. Обади се на Янков, когато го получиш, защото той каза, че веднага ще дойде. Трябва да се действа бързо, защото ако разбере за писмото, директорката ни е способна и на физическа разправа. Ще станем за резил, на стари години и децата да ни се смеят, че учителките се сбили. Нетърпима е. Изобщо не иска и да чуе за нашите предложения. Каза, че щом кмета не подписал, тя да не е по-глупава, да подписва и всъщност дори не е разбрала за какво става въпрос. Не ни дава думата за нищо. Ни отчети за бюджета, ни колегиалност!
Налбантов, пасти да яде, пред тази. В Янков само ни е надеждата, защото всички останали, само си прехвърлят топката от един на друг. Приятна вечер, Роси! Гледай да не се разгласява още.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
тел. 0878****** -Коцето КНСБ
(тук се има предвид Константин Янков - председател на Синдиката на българските учители към КНСБ - Бургас)
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Добре, но защо не влезеш в чата
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Получи ли съобщението?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Да.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Защото имам работи и гости, правя вечеря. Ще вляза по-нататък.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
ок
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Обади ми се!
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Напиши ми номера си, че съм го изгубила. Моят е 0898******
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Всичко при вас наред ли е? Дадоха ли нещо за празника?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Нито стотинка, Роси. Има икономии, но не дава. Нито клас, нищо. И Янков уж, туй щеше да направи, онуй, а и той нищо. Ако се освободи място в Приморско, веднага ми се обади. Моля те!
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Утре ще и се обадя на тая директорка. Дай ми
служебния номер.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
0550/3****
Тя е днес цял ден на работа, а утре е втора смяна.
__________________
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА (детска учителка в ЦДГ-Китен)
На времето като дойдох от Ямбол бях една гладна мъстия. За да не умра от глад се ебях с де който ми падне, чак в ресторант "Бисер" ходех и там управителят Алекси Мавров ми даваше като подаяние по една супа, а аз му правех свирки в знак на благодарност... После минах на арменска вълна. С Дучка Гарабедян и Веса Енгибарова станахме като етърви, зажадняли бяхме за арменски хуй и се ебяхме на почивки с мъжа на Дучка. Даже аз забременях и щях да родя две близначета-арменчета, ама Дучка ме излови и ме скъса от бой: "Как не те е срам да се ебеш с мъжа ми ма!"... Срам голям! И затова се принудих да ги абортирам. После смених нацията и се ожених за един българин - голям мухльо, леко импотентен, дето хуя му става за една полярна нощ и после спада за две години и половина... Суша! Затуй го замествам с вибратор, че понякога яко ме сърби сливата, ама го няма оня арменски хуй да ми я начеше! Той премина на млади мацки... и после историята се повтори! Веса Енгибарова усети че той й изневерява със Стамена Дринкова - едно кюрпе 35 години по-младо от нея - хвана ги на калъп и я скъса от бой... А оня не подбираше и ги караше на смени - де Стамена, де майка й, после пак Стамена, после за разнообразие - пак майка й... Абе кво да си говорим, с Веса Енгибарова сме вече стари - дърти и миризливи бръкми и затова никой не ни ще! Затуй пък имаме богато минало, пълно със случки и преживелици - що хуища сме счупили, що аборти сме правили от арменци и всякакви други - вечна дружба! Приморско и Китен е пълно с жени, които са ми етърви. Няма жена на която да не съм спала с мъжа й, чак още ми се носи славата за моето бурно минало! Как да не се гордея с това!
11.
СРС
16.06.2016 11:05:18
0
3
Как не ви беше срам? да подслушвате със СРС-та и Ваня Стоянова (учител по математика)! И какво толкова открихте? Как е пращала на колегите си някаква статия от "Блиц". В статията се говори, че училищните директори са несменяеми феодали... Какво ли е искала да каже Ваня Стоянова покрай тази статия? Защо ли я е разпращала на другите учители? Никой няма представа! Хората се чудят, има ли такива училищни директори в Приморско, които да са несменяеми феодали, но не могат да се сетят за такъв. Ето и самата статия:

http://www.blitz.bg/news/article/165274
_________________

до ОС - Приморско
12.06.2013 11:41:20
Моля ОС да спре да подслушва учителите!
Г-н кмете, какво толкова открихте като подслушвахте зам. директорката Радостина Прокопова? Как е флиртувала и се е сваляла с Атанас Андреев от Златитрап, Пловдивско. Явно на млади години са имали връзка, но това си е тяхна работа. После как е говорила с Живко Прокопов от Царево и двамата са обсъждали здравето на майка й, после какво правели децата - Влади дали слушал, дали учел, какво ставало с Мише (разбирай Михаела), вземала ли си изпитите. И покрай нея и за някакъв там Красимир дето имал рожден ден на 19 януари... (Красимир Стоянов Димитров род. на 19.01.1989)...
И какво от това? Не ви ли писна да прослушвате едни и същи разговори?! Оставете най-после учителите на мира!

СРС-та за Бъчварова
22.06.2013
Някой от общината продължава да подслушва учителите и да им следи и-мейлите, скайпа и фб-пощата. Оттам изтича информация за контактите на Росица Бъчварова - учител по история. Кореспондира си на развален руски с разни нейни познати от Русия за стаите, които предлага - легла, цени и пр. Някаква нейна братовчедка я хвали, че се е кандидатирала на изборите (вероятно общински), така щяла да има голям принос за Приморско и да издигне много авторитета на рода Бъчварови... Тук там се забелязват и писма от някаква Никол Налбантова от времето, когато е била в нейния клас в прогимназията. Момичето често я търси и буквално копнее за компанията на класната си. Оплаква се, че й било много скучно без нея. Родителите й я били пратили през лятото в Карнобат при баба й и дядо й, но там било голяма тъпотия и скука... Тук там има и писма на синдикална тематика. Някаква синдикалистка от Китен - София Вълчева, детска учителка се оплаква от директорката на ЦДГ, че никакви пари не давала и че била способна на саморазправа (!!!!!!!!!!!)... (бел. ред.: Въпросната Вълчева е леко откачена и природно тъпа. Не е ясно как с тези качества е станала синдикален лидер.)
...Въобще нищо интересно! Не е ясно защо въобще общинарите следят Бъчварова - кмета ли е, някой от съветниците ли или който там стои зад цялата тая работа.

Защо подслушват учителите?!
12.06.2013 03:34:57
брат,в ква държава живеем!всеки психопат може да влезе в някой сайт и да вземе личните данни на наивните душици.пише после тоя каза еди кво си....и медиите търсят сензации и печатат всякакви простотии.от къде ще се вземе иначе разговора?та те са някви даскалици!кой ще ги подслушва и шпионира?

Има ли община в този град, ОС и кмет? Къде са?
23.06.2013 11:24:11
Въпросът е много по-сложен отколкото си мислите! Мисля, че е време вече даскалите да излязат с петиция до ОС и веднъж завинаги да спре това незаконно подслушване със СРС. Не е нормално от общината или който и да е там от ОС да се рови в личния им живот! Какво ме интересува мене какво си пишела Бъчварова с руснаците, с братовчедката си или с учениците си. Искала да се кандидатира за съветник. Идеално! Ама това си е неин личен проблем, защо трябва и нас да ни занимават с това?!
Също и за Прокопова. Била си пишела с някой си Атанас Андреев или Живко Прокопов... Нейна си работа, да прави каквото си иска, Какво общо имам аз с цялата тая простотия?! Ето за това става въпрос и общината, ако е община на място трябва да вземе някакво отношение по въпроса!
10.
ДО прочел
15.06.2016 23:51:21
0
4
Прав си-когато беше село си беше супер-сега като град вървим яко надолу-особено настоящата управа -Пиги и другите кифли ни бутат яко надолу!Добре ,че си разбрал,че само една табела не прави мястото град!
9.
Прочел
15.06.2016 23:22:45
0
3
Прочетох доста и други статии, но тази Направо ме плени с простотия, тъпотия и интриги. Вие в Китен каква порода сте? Е нема такова гадно животно! От скоро имам честта да съм в този Китен- то голяма селяния, пък на табелата пише- ГРАД
8.
до китен
15.06.2016 20:44:03
2
2
ти пък какво замесваш Ставрева цървул прост -с племенника на Пиги ли ще я сравняваш да еба и посеркото ти
7.
китен
15.06.2016 10:30:13
2
3
На входа на КИТЕН има изсрано едно голямо ЛАЙНО и то се казва ЗЛАТКА СТАВРЕВА
6.
китен бийч
14.06.2016 23:10:16
3
5
Изсраха се родата на Гейко точно върху входа на Китен...Няма такива малоумници-да харчат пари за кич и да си бутат некадърните синчета!Ей тъй ще ни стриже стрината!!!
5.
до 4
14.06.2016 22:12:42
2
1
айде и кака роска се обади
4.
do mesten
14.06.2016 22:06:55
1
1
Цървулана проста ,гледай си селските гейчета ,заедно с твоята Пиги и не се опитвай да да познаваш,мърша проста !!!
3.
mesten
14.06.2016 12:14:52
3
3
славейо спри са ма
2.
ri4i
13.06.2016 22:21:54
1
4
absolutno vqrno
1.
запознат
13.06.2016 21:26:56
1
6
тикат го Крисито по роднинска линия ,щото Вълчева му е леля ,а майка му е общински съветник-иначе е напълно посредствен !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно
Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори