×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Баби в Бургас кълнат лъжците от „Атака“ и ме молят да им санираме блоковете


Бойко Борисов: Баби в Бургас кълнат лъжците от „Атака“ и ме молят да им санираме блоковете
Най-добрият контрол е при санирането, защото всички пенсионери наблюдават строителите постоянно какво правят, каза премиерът
26 Май 2016, Четвъртък, 10:09 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Искаме да направим жилищните комплекси по-красиви, а комунисти и популисти излъгали хората, че искаме да им вземем апартаментите или да им вдигнем данъците, каза премиерът

Баби в Бургас кълнат комунисти и „Атака“ за лъжите, че целта на санирането била да им вземем апартаментите или да им вдигнем данъците. Като видяха колко са хубави санираните сгради, ме молеха да направим така и техните. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов, след като водещите го питаха за референдума на Слави Трифонов.

„Дали са му 3 часа ефирно време всеки ден и сега вместо да говоря за енергийната ефективност, ме питате пак за него. Нека да говоря за това, което правя, а той - за шоуто си. Вече десетки блокове са санирани. В Бургас отидохме да видим такива сгради. Най-добрият контрол е при санирането, защото всички пенсионери наблюдават строителите постоянно какво правят. Средно между 10 и 20 хиляди лева на семейство получават за блоковете хората като подарък от държавата. В панелните сгради живеят бедните и работещите хора. Докато разглеждах санираните обекти, дойдоха възрастни съседи и започнаха да кълнат комунистите и членове на „Атака“ заради лъжите. Излъгали ги, че първо ще им санираме апартаментите, а после сме щели да им ги вземем“, заяви Борисов.

„Една баба от съседен блок ме помоли да направим и него. Питах я защо когато хората кандидатстваха, тя и нейните съседи са отказали. Обясних й, че няма как да й вземем апартаментите. „На кой ще ги дадем? Къде да настаним хората? Нали ще е пълно с телевизии?“, добавя премиерът и разказа, че въпросната баба го поканила в панелката си. Твърдяла че целия й апартамент бил с негови снимки.


„Давам ви пример със санирането в Бургас, за да видите колко е наивен народът и как се поддава на манипулации. Ние искаме само комплексите да станат по-красиви, да удължим живота на сградите и да увеличим енергийната ефективност с 40%. Хората обаче са се подвели. С популистки въпроси могат да разбият държавата“, коментира министър-председателят.

Не ме интересува референдумът, не искам да говоря за Слави Трифонов! След като 20 години прави предавания, значи има качества. Ако иска да се пребори с нас на политическата сцена- добре е дошъл. Колкото аз мога да правя концерти, толкова и той ще се справи като политик, но да си губя времето с него не искам“, подчерта Борисов.

„Не е време за избори сега, нито за кандидатури. Ще му дойде времето август“, заяви той.
На въпрос какво мисли за намерението на Георги Първанов да се кандидатира за президент, Борисов каза, че му желае успех.

„С това ми помага много. Става ясно, че не ние сме били виновни да напуснат правителството, както се опитаха да изкарат, а че всъщност целта на цялата тази операция е била да се кандидатира за президент”, добавя премиерът.

Той увери, че Цветан Цветанов няма да е кандидат за президент и никога не е ставало на въпрос да се кандидатира.

На въпрос дали е искал да издигне Ивайло Калфин, Борисов отговори, че това са измишльотини. „Как си представяте с АБВ да издигнем общ кандидат?”, попита той.

Той разказа, че е разговарял с президента Росен Плевнелиев вечерта преди той да заяви публично, че няма да се кандидатира за втори мандат.

Зададох му въпросите „Какво мислиш? Какво желаеш от мен и от ГЕРБ?". Той каза, че има лични причини да не се кандидатира за втори мандат. Не искам да разказвам за личните му проблеми, нито ме е оторизирал да го направя, достатъчно сериозни са и той беше достатъчно убедителен”, заяви премиерът.

Според него, АБВ прави същото, което направи ДСБ – искаме да имаме общ кандидат, ама ние ще посочим кой да е той. АБВ с този ход излиза напред и казва „Първанов ще е кандидатът за президент, но ние сме за обща лява кандидатура” и поставя Корнелия Нинова в две много неловки ситуации. Ако тя подкрепи Първанов, тя заминава, за всички е ясно това, тоест, принудена е да издигне свой кандидат”, коментира Борисов.

На въпрос дали Ердоган се меси във вътрешната политика на България, той отговори, че всеки има право да говори каквото иска.

Той има уважение към мен и това, което поеме като ангажимент, го прави. Дали сме дума, че заедно ще пазим българо-турската граница от бежанския поток. Разчитам на неговата дума. Трябва да си запазим добрите отношения, за да си гарантираме границата”, каза още Борисов.

В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
zara
27.05.2016 21:17:46
1
1
pylen maloumnik qd me che sym glasuvala za nego
18.
zara
27.05.2016 21:17:45
1
1
pylen maloumnik qd me che sym glasuvala za nego
17.
zara
27.05.2016 21:17:45
1
1
pylen maloumnik qd me che sym glasuvala za nego
16.
ха
27.05.2016 00:52:50
2
4
Невероятно природно прост човек!
15.
ноунейм
27.05.2016 00:26:52
2
2
Невероятно интелигентен човек!
14.
Как ще изглежда Волен до 20 години!!!
26.05.2016 14:18:30
2
4
ВОЛЕНЕ, според Чука да карат Бойкото ДА ВЪРНЕТЕ МОСКВИЧИТЕ САМО ЗА АТАКА!!! СЪЩО И ЖИГУЛИТЕ, И Т.Н.
Да гледа новини на ПРАВЕЦ и да му сложите ИНТЕРНЕТ НА ЗАДНИКА/ или викайте нашата милиция!
ОПЕРАТА да се върне, също БНТ ДА СТАНЕ БТ, БНР БР, А 24 ЧАСА ДА Е РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО!!!!!!!!
ВОЛЕН, КАМПАНИЯТА ПОЧВА, АТАКА ДА СЕ МЕСТИ НА ГЕРБ, САМО СИРДАКО!!!!!
ГЛЕДАЙ АЛФА-НАРОДЪТ НИ ПАЗИ! ОТ ПЕЕВСКИЙЙЙЙЙЙЙЙЙ!!!!!
13.
обещах
26.05.2016 14:06:45
1
3
Оставка след изборите!!!!!
12.
Бе
26.05.2016 12:56:08
2
4
сдава н
е сдава ще му я вземат.Личи си че е неудобен както на запада така и на Русия
11.
значение
26.05.2016 12:18:08
9
8
Това не е жлъч а болка ! Болката на един поробен народ, българският. Поробен народ в най-демократичният съюз на света, европейският. Това не е жлъч а болката на една отиваща, стопяваща се нация, българската подложена на терор от местната колонизаторска власт поставила си за цел да прогони българите в чужбина или поне да ги концентрира в няколко големи града за да изпразни територията си. Това не е жлъч е ВИЕЕНЕ ОТ БОЛКА, ЧЕ СМЕ БЕЗСИЛНИ И НИ Е ОСТАНАЛО САМО И ЕДИНСТВЕНО НЯКОЛКО ИНТЕРНЕТ ФОРУМА КЪДЕТО МОЖЕ ДА ИЗВИКАМЕ ИСТИНАТА ЗА НАШИЯТ ЖИВОТ. А ти .. отивай за общинската си заплатка в края на месеца и бъди доволна герберска свиня. Ти слушкай. Те ще те хранят.
10.
прозорлив
26.05.2016 12:11:34
6
14
„Давам ви пример със санирането в Бургас, за да видите колко е наивен народът и как се поддава на манипулации..." Каза човека който (не)знайно КАК печели 10 пъти подред "изборите" у нас. "Костинбродска" демокрация в действие. Този НИКОГА НЯМА ДА СДАДЕ ВЛАСТТА !
9.
баба куку
26.05.2016 11:19:37
8
13
Къде другаде по света премиер да са го наричали ТИКВА? Мухлясала ТИКВА такава!
8.
без значение
26.05.2016 11:02:42
11
19
Е,КАК ПЪК ЗА ВАС НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДНО ХУБАВО НЕЩО КОЕТО ДА СЕ СЛУЧВА! ТО БИВА,БИВА ЧЕРНОГЛЕДСТВО-АМА,КАТО ВАШЕТО ....МНОГО СТЕ СИЛНИ ТУК НА КЛАВИАТУРАТА,НО СИГУРНО ЕДИН ГВОЗДЕЙ НЕ СТЕ ЗАБИЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ,ЕДНО ЦВЕТЕ НЕ СТЕ ПОСАДИЛИ-ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ!ЩЕ СЕ ЗАДАВИТЕ В ЖЛЪЧТА СИ!
7.
сдсдсд
26.05.2016 10:12:50
13
12
Този вече прекали , чак да го молят и гонят да им санира блока . Като оня Обонго в САЩ дето се опитва да убеждава хората за Обама кеар дето неможеха повече от 3 човека да се регистрират в сайта та се наложи рестарт (и тва беше програма финансирана с милиарди).Бойко си верва , народа НЕ МУ ВЕРВА ! дОКАТ ИМА КЯР ЩЕ ГО ПРЕИЗБИРАТ БИЗНЕСМЕНИТЕ МАФИОТИ , А ПОСЛЕ НА БОКЛУКА .
6.
FREE BULGARIA
26.05.2016 10:06:42
19
7
Gledam ruskata armia vednaga e skochila da slaga minusi na nashia TSAR!!!!! Da go duhate vuv Kremul!!!!!!
5.
by the way
26.05.2016 09:58:13
18
17
Лъжец!За каква енергийна ефективност говори този идиот?Санирането им е една голяма кражба!Щом баби те молят работата е ясна успели сте да ги излъжете както с 40лв за Коледа и Великден!!!Идиот!
4.
На практика
26.05.2016 09:54:03
19
15
С новите данъци тези апартаменти са обезценени до минимум, не носят приходи, а разходите им са необосновано големи. Боко, Боко...
Добре, че народът е прост!
3.
Народа
26.05.2016 09:53:01
15
17
Цитат от ББ от това интервю...за да видите колко е наивен народа... С това се изчерпва всичко около ББ вкл. презрителното му и съжалително отношение към народа . Успешно кандидатиране на за президент на малоумници
2.
Толкова са безплатни
26.05.2016 09:51:47
18
17
Че вдигнаха двукратно данъците!
1.
етнически българин
26.05.2016 09:47:33
19
29
На практика по-голям лъжец от Борисов няма: на ден три пъти сменя позициите си!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня (СНИМКИ) AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня (СНИМКИ) С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори