×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Казал съм на Митко Николов – по морето да сте по-скромни, стотици милиони се изляха тук


Казал съм на Митко Николов – по морето да сте по-скромни, стотици милиони се изляха тук
Скъсаха се да ни хвалят, откъдето и да погледнеш, хората сравняват какво построи ГЕРБ и какво БСП, категоричен е премиерът
21 Май 2016, Събота, 20:38 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Сега е ред на Северозапада, бяхме ги изоставили и това е моя грешка

- Г-н премиер, изненада ли Ви решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат?

- Не, защото разговаряхме по тази тема.

- Какво Ви обясни той, каква е причината?

- Той обясни публично всички причини. Освен това той си е жив и здрав и има още много време да работи. Ще е президент до 20 януари 2017 г. и има още много задачи да свърши. Прекрасно сме работили през тези години. Драмата е за другите, които се опитаха да го унизят и от негово име да се опитват да говорят, да дърдорят дори и откровени лъжи. Прощавах им, когато мамят хората. Това си е тяхна работа.

Но да обясняват, че ГЕРБ е водил преговори с Ирина Бокова и Елена Поптодорова. Това просто вече минава всички норми на лъжата, това вече е манипулация в тяхна полза за чужда сметка.

Не само, че никога не е говорено такова нещо, но те просто вече се опитват спасявайки се панически да подвеждат хората. Освен това да се говорят глупости от типа, че президентската институция е гарант за европейското ни и атлантическо развитие – това здравият разум не може да го допусне. Имали сме години, когато президентската институция е правела точно обратното.

Гарант за евроатлантическата ориентация на България е ГЕРБ. И ние сме го доказали години наред. Що за мотив е това.

Да им напомня – кой още от „Хизбулла” – когато беше обявена за терористична организация – кой го направи. Кой защити българските интереси за „Южен поток”, АЕЦ - Белене, проектът „Бургас-Александруполис”. Кой прие законите в парламента, с които въоръжените сили са на друг етап. Кой спаси държавата от финансово-икономическата криза.

Кой кабинет, кой парламент в света не е бил отворен за ГЕРБ и то многократно, за да говорят такива глупости. Кой?

Едно нещо да дадат, по което ГЕРБ да е мръднал от тази си евроатлантическа позиция. Скъсаха се да ни хвалят, откъдето и да погледнеш. Изведнъж заявяват – понеже той щял да бъде гарант. Президентът е гарант, че нещата междуинституционално са добри. С какво може една президентска институция да изкълчи или да обърне направленията на държавата? Посланик ли може да назначи без външния министър и решение на кабинета, какво може? Въоръжените сили да тръгнат в друга посока ли, или да не усвояваме европейски фондове и да не строим всеки ден.

В такова отчаяние са изпаднали.

Разбира се, че съм отворен за всякакъв диалог. Но нормално ли е да излезеш и да кажеш: „Борисов да дойде тук, да му кажем кой да е кандидат-президент! Вижда ли Ви се това нормално? И аз търча, търча, търча право при тях в парламента – кажете кой да направим, кажете кой да издигнем. А в същото време – щели сме да разваляме почивката на някого, сиреч скоро трябва да има предсрочни избори. Казват го тези, които абсолютно не са готови. Как ще си направи Реформаторският блок листа – представяте ли си? Представяте ли си БСП как ще си направи листа? Ами ДПС? Искат да тласкат страната в хаос и да излезе, че аз съм виновен. Само, че ние ще си свършваме всеки ден работата така, както трябва.

За президентски избори ще говоря през юни или към средата на юли.

Те ме принуждават всеки ден да говоря на тема, която не е на дневен ред и накрая се изгавриха и с Плевнелиев, който е един изключително честен и достоен човек. Той е добър човек. Че работим в евроатлантическата сфера е добре, но трябваше ли да върнем и руските туристи, питам аз, нали сме в Бургас? С неговата политика нямаше как да ги върнем.

Ние сме балансирали с него да се случват добри неща за държавата и аз му благодаря за почтеността, че дойде и каза, че няма да се явява, просто да не му спрягаме името. Защото аз на него съм му казал: ”По тази тема ще те питам след юли какво мислиш”. Не съм го пресирал нито веднъж какво мисли да прави. Защото освен, че ми е колега, като бивш регионален министър, е приятел и достоен човек. Такива хора трябва да си ги пазим в България.

- Корнелия Нинова призова за стягане на редиците, за предсрочни парламентарни избори, за това да не се поддават на манипулации, че могат да работят с ГЕРБ?

- Вече почва да ми е забавно как от мое име си правят коментари. Кой е поискал да работи с нея, че да зове да не се поддават на манипулации. Извинявам се за несериозния тон, но те са несериозни. Ако някой иска да се случи нещо, то има друг начин.

Аз съм сигурен, че на нея не й харесва това, което всеки ден хората могат да сравнят – какво е построил ГЕРБ и какво те. Сигурен съм, че това, че над 220 млн. лв. повече за година и половина отидоха за пенсионерите – хич не й харесва. Това, че поевтиняха лекарствата – хич не й харесва. Горивата поевтиняха.

Ами този подарък как ще го коментирате за най-масовия българин, за тези, които живеят в панелни блокове.

С милиардни програми да дойде някой да ти направи изолация, да ти смени дограмата, покрива.

Каква по-социална политика. И това да ти струва 0 стотинки. Как ще й хареса?

Не е „Цанков камък” – да вземеш 1 млрд. лв. и да направиш една коруба. Не е гьола на „Белене”. Хората го виждат и това е паниката и ужаса. Сега правим разчетите как всяка година да има по 1 млрд. лв. за саниране. Защото има градове, които вече чакат с проекти за 2017 и 2018 г. А и негодниците лъжеха хората и питаха дали и тея не са като другите. Не, мили мои, това е подарък от държавата. Средно по 8 – 10 хиляди лв. подарък от държавата.

Коя редица ще стегне Корнелия Нинова?

Те да се оправят първо вътре в партията. Истински им пожелавам успех. Действително на България й трябва силна алтернатива. Ние нямаме претенциите да сме най-добрите и да сме вечни. Те да се подготвят. Като им гледам състава – те бяха само преди 1 година и видяхме до какво докараха държавата.

През нощта в Бургас са заловени 39 бежанци. Хвалят България от Европол, Брюксел и САЩ. С Русия оправихме отношенията. Не може да се смогне с туристи. Около 10 милиона души се чакат. Какво повече да направим? Затова премиерът е малко по-сдържан в приказките, когато се прави на ястреб.
Гледайте по-ведро, това е дрънкане на оръжие. Не са готови. Изобщо не са готови. Тяхната паника е да не изпадна аз в паника. Това е паниката им. При едни избори не се знае, какво ще се случи с много от партиите. Това е безцелно губене на време, ресурс и пари.

Предайте на тези, които канят политолози и социолози да не говорят от мое име.

„Какво Борисов мисли. Няма как да знаят. Ще бъдат изненадани.” Много са ми забавни. Особено тези, които ходят на рождени дни на комунистите. Много са ми приятни да ги слушам, правейки се на десни. В България всичко се прави за народа – той иска да го пипне да го види. Ето, след 15-20 дни на Черноморец откриваме ново пристанище. Сега ще мина да видя залата как ми върви. Защото съм сигурен, че когато дойде Световната купа по лека атлетика в Бургас, много ще й се радвате и ще сте горди. Да, ама някой ще трябва да осигури парите, и това е ГЕРБ.

- Ще отпуснете ли пари за Обхода на Бургас – за завършването му и за извеждане на трафика на юг извън града?

- Сега почваме процедура по избор на строителство по Бургас-Ахелой, за Слънчев бряг, за Поморие. Но аз на Митко Николов съм му казал – малко по-скромни трябва да бъдете по морето. Тука стотици милиони се изляха и сега в Северозападна България помагаме много, защото там малко бяхме изоставили и аз си го бях отчел като грешка. 130-140 млн. лева изсипахме там. Вече се очертаха още няколко икономически центъра извън София – Пловдив, Варна и Бургас. Искам да отидат във Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. Аз съм готов да седна и да споря с всеки от БСП кой, какво е построил за 25 години.

ВИДЕО ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА ПРЕМИЕРА ВИЖ ТУК.

*В интервюто са използвани и въпроси на други медии

В категории: Политика


47
Коментара по темата
47.
Putin Akbar
23.05.2016 12:22:24
2
2
Докато МУТРИТЕ от герб РАЗВАЛЯТ ХРАМОВЕ ВЪВ бУРГАС МУТРАТА СЕ ПРАВИ ЧЕ не ВИЖДА СТРОЕЖА НА най-ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ НА бАЛКАНИТЕ СТРОЯЩА СЕ ПОД НОСА МУ тая за10000 чалми в Кърджали
46.
KOLIO GLAVATA OT SLAVEIKOV
23.05.2016 08:51:21
1
1
PRODAVAM HOLANDEC15LV. GRAMA.0896067066.
45.
Кирил и Методии
22.05.2016 19:16:25
1
1
Считам за правилно администраторът да изтрива коментариите на латиница......
44.
Кирил и Методии
22.05.2016 19:16:25
1
1
Считам за правилно администраторът да изтрива коментариите на латиница......
43.
Кирил и Методии
22.05.2016 19:16:25
1
1
Считам за правилно администраторът да изтрива коментариите на латиница......
42.
do41
22.05.2016 18:50:55
0
0
priqtel povqrvai mi vsi4ki tezi deto si gi izredil po gore sa predi vsi4ko lobiisti za6titnici na ne4ii interesi finansovi voenni ikonomi4eski i tn prosto politicite v evropa sa edna kasta v germaniq ne pla6tat danaci v angliq imat drugi privilegii poslednite politici kato kohl ili miteran koito proizlizaha ot naroda i misliha za naroda otdavna gi nqma osobeno v zapadna evropa no tam sa po rafinirani a na6iq boiko za razlika ot teh vse o6te ne se e otdali4il napalno ot realnostite i ejednevieto na obiknoveniq 4ovek za tova e i po lesno dosigaem za ataki ot sanarodnicite si po forumite Pozdravi ot germaniq priqten den
41.
"kazano spokoino vsi4ko mi e nared"
22.05.2016 18:00:06
0
3
до 40 а има ли страна в която да има такъв като бойко които да не е спрял да се самоизтъква с това че ближе чужди задници? Може би Меркел е казала някога - "аз бих 99 пъти, ако не съм на власт ще бъде хаос"?, може би Камерън не постави членството в ЕС на референдум, въпреки че е против излизането? Може би чешкият президент се съобразява с всичко когато му наредят или просто си ходи в Москва и натири американският посланик да си затваря устата и да не се бърка където не му е работа? Може би дори поляците като най върли фенове на ЕС сега не се опъват на Брюксел? А гърците? А румънците които дори защитаваха и нашите права когато Великобритания се опита да ореже "новите емигранти", защото нямаше тук който да го направи, има само един тиквун който ги им ближе задника докато му заповядват и ги разкарва по кръчмите?
40.
do 39
22.05.2016 17:17:38
0
2
Priqtel uspokoi topkata po4ti nqma strana v sveta v koqto da obi4at politicite ili misli6 4e vav Franciq Germaniq ili Italiq gi obi4at ? masovo ne glasuvat i v ostanalite strani v Evropa 60 %se s4itat za uspeh v pove4eto ot tqh
39.
"всичко което казва"
22.05.2016 15:13:37
1
5
до 37 хората на последните избори масово не гласуваха отиди виж на сайта на ЦИК избирателната активност после ги сравни с резултата на герб и ще видиш факта че борисов не може да събере даже и 30% от народната воля. Така че тези глупости и хвалби на Борисов, които той си ги повтаря през медиите са ти промили мозъка. Болшинството от хората масово мразят политиците.
38.
do 14
22.05.2016 14:50:17
0
0
flagmanskite statii sa ok mnogo bokluk ot cqlata strana e nameril po4va za izqva v nego
37.
do 20
22.05.2016 14:41:55
3
0
Ne sam fen na Borisov no vsi4ko koeto kazva v tova intervü e istina ne e pravil ni6to ot zna4enie za stranata koeto da e bilo protiv narodnata volq a 4e horata ne go haresvat ne e fakt 6tom go izbirat ve4e 2 pati s bol6instvo
36.
Йово
22.05.2016 14:21:11
1
6
до 33 така я стабилизира че Турция влиза в Шенген преди нас, едва ли не обяви война на Русия с "атлантиците" си, от което едвам скалъпи бюджета след като руснаците не дойдоха на почивка само едно лято. А и колко заеми тегли знаеш ли?А навлеците, заради които медиите чрез фондациите около гербаджийският Плевнелиев, реваха в началото че някакво село не ги искало и едва ли не плашиха със съд, после станаха бежанци, после емигранти, сега са и нелегални, утре като гръмнат вече няма да се сещаш че са терористи защото ще почне да ти харесва като те поизнасилват няколко пъти след концерта на азис и ще бъдеш не само чарли, а буквално съвместно съжителствен покорен ибрикчия и манаф.
35.
livu
22.05.2016 13:39:14
3
5
Da ti eba maikata kolko mln lapna ti be s teq evroproekti ??? NAGLEEEEEEEC KRADEC MRAZIM TE!
34.
Бостана
22.05.2016 13:37:39
1
7
Тъпа селска мутра нещастна!
33.
Ура
22.05.2016 12:32:28
16
3
Защо плюете по човека, той е един от малкото оптващи се да стабилизират страната
32.
1
22.05.2016 12:18:05
12
3
Бат Бойко е Железен! Номер 1 цървули!А вие си лайте колкото искате!Кое дето го е казал не верно?
31.
ХАХАХА
22.05.2016 12:14:36
2
10
Тоест му е казал да взима парите по програми да не строи С ТЯХ че ГЕРБ си отиват . Взеха кредитите и оставят който дойде да СЕ ОПРАВЯ С проектите! Следващия кмет няма да от ГЕРБ !Тежко на Бургазлии , а за цяла България трябва да се молим ще имаме голяма криза !
30.
taratora
22.05.2016 11:34:42
2
11
На Бургас нали му ебахти майката велоале бусленти камбъри превърнахте булевардите в
Тесни улици
29.
Факт
22.05.2016 11:20:40
3
13
Никой не иска ГЕРБ освен некадърниците на хранилка в техните структури!
28.
Do 15 Turkinia or Ruen
22.05.2016 10:36:02
0
3
Tozi vypros triabva da go zadadete na Ahmed Dogan, za kogoto glasuvate 27 godini, i koito e v upravlenie / koalicia pone 20 ot tiah.
27.
Кмета на Бургас
22.05.2016 10:25:20
0
9
Казал съм, колкото толкова. Ей сега да хвърля всичко, имам пари да живея 1000 години на Бали. Пожелавам ползотворно лято на всички бургазлий!
26.
Praktichen
22.05.2016 10:09:59
3
4
Защо руснаците бягат в США, а "тъпите" хамириканци не бягат в Раша?
- Защото с каквито се събереш, такъв ставаш!
25.
druga tema
22.05.2016 10:08:53
3
1
РЕ-КАПУТ-УЛАЦИЯ

На 15 май една кримска песен
цял 9-майски военен парад отнесе.

Маршал фон Слаузевиц
24.
v
22.05.2016 10:01:30
7
4
Президентът на когото нито една гавра не е спестена.... защото е успешен!

Събота, 21 Май, 2016

Често ли ви обладава прилив на чувство, че живеете в държава, в която безнадеждността отдавна се е наместила удобно сред нас. Правим усилия, но тя е непоклатима и гадно ни се хили при всеки неуспешен ход срещу нея. След всяка неуспешна битка търсим причина за загубата. И тъкмо си мислим, че сме я открили се оказва, че сме се натресли отново в нищото. И така вече няколко десетилетия. Много хора си казват, че откакто е дошла демокрацията затъваме все по надолу. Обвиняваме за всичко горката демокрация. Да, но съвсем не е така! Ние сме зле и сме пропаднали в безнадеждността точно защото в България няма демокрация.
Пребиваваме в разрушителна псевдо демокрация и точно срещу това се опълчи българския президент Росен Плевнелиев. Псевдодемокрацията обаче, произведе могъщи центробежни сили, които се активират по всички възможни начини когато някой се опита да им се противопостави. Тези сили са способни да демонизират или профанизират всеки, който се изпречи на пътя им. Преминали са солидна школа и са усвоили всички средства за манипулиране и формиране на общественото мнение. Притежават огромен финансов ресурс, за да осъществяват разрушителните си замисли. Мотивирани да се съхранят и запазят статуквото използват всички задкулисни средства. Използват ги безкомпромисно и арогантно. За да продължат да владеят превзетите от тях власт и влияние използват безпощадно медийното пространство. Те създадоха понятието "кафява медия". Този тип медии са безкомпромисни бухалки. Те са основен инструмент за саморазправа. Използват се активно защото в България няма върховенство на закона, т.с. демокрация. Срещу тази зловеща сила, се изправи българския президент.
Росен Плевнелиев има смелостта да очертае контурите на злото, нещо повече, да ти ги осветли пред обществеността, да ги разобличи. Направи внушителен опит да отвори очите на българите и да каже на глас каква е първопричината, генезиса на състоянието в което се намира държавата ни и актьорите участващи в това. Той поиска подкрепа, за да се справим с това зло. Да му прережем пъпната връв, защото това зло е опасност за националната сигурност на страната.
Поиска подкрепа, но се оказа сам сред вълци. Изоставен дори и от "своите", които се оказаха част от застаналата срещу него сила. Има не един, а няколко култови случая в които президентът Плевнелиев ги посочва с пръст. Така даде ясен знак, за своята праволинейност и, че дори и атакуван от много посоки и по различни най - гнусни начини, няма да се откаже от поетия път. Това е причината всяка негова стъпка и действие да бъде екзалтирано полята с помия и кал, в такива количества, че ежедневно валят свръх негативни и в изобилие платени пасквили от платени "журналисти", които аз квалифицирах като "портфейлни". Платената война срещу президента се води така премерено и удряща право в целта, че понякога създава внушението, че има изграден тролски център за специализирана атака специално срещу него. Платени тролове вилнеещи във форуми и социални мрежи са в стихията на своето въображение надпреварващи се кой да бъде по гнусен в квалификациите си.
Президентът на най - бедната държава в ЕС и не само в рамките на съюза посочи причината за българската безнадеждност и стана президентът на когото нито една гавра не бе спестена. Не спестиха гаврите и спрямо неговото семейство. За да го досъсипят го направиха дори и когато той и неговите близки преживяваха лична драма от загуба на дете и бяха потънали в скръб. Скръб, която българския президент ще носи в сърцето си до последно, но стоически не си позволи това да повлияе на неговата работа и задължения.

България, по неведоми пътища Божии пое официално по своя евроатлантически път. Това е единствения демократичен избор на нашата държава и повечето се радвахме, че сме се присъединили към цивилизованата част от света, с развита демокрация и икономика. С демократичния избор обаче, дотук.

В процеса на присъединяване участваха хора от тъмната и задкулисна част от нашето общество. Динамиката на тяхното участие обаче, бе стимулирана и мотивирана най - вече от възможността да се облагодетелстват от евроатлантизма, не и да го внедрят в българското общество. Тъкмо обратното. Докато се облагодетелстват от неговите ресурси едновременно с това тези хора създават антинастроения, чрез масови внушения, че бедността ни се дължи точно на евроатлантическата идея и нейните демократични ценности и наклоняват везните към евразийския проект, като това лицемерие е финансово подплатено от външни антибългарски сили и представлява нерегламентирана, драстична вътрешна намеса в политиката на България, т. нар. хибридна война. Върховен цинизъм срещу който президентът Плевнелиев застана, идентифицирайки неговите автори и съзнателно събуди гнева на звяра.
Предизвика го очаквайки неговата будна съвест да бъде споделена. И не се притесни нито за миг от това, че очакванията му не получиха релевантен отговор и подкрепа дори от "своите", с малки изключения. Принципната позиция, която той трябва да защитава априори в качеството си на президент не само че бе неглижирана, но и атакувана по недостоен начин от министър председателя Бойко Борисов. Това, че президентът остава лоялен към своите задължения, държи се разумно и последователно започна да привлича вниманието на прогресивната част от българското общество, което бе разчетено като заплаха за рейтинга на любимеца на фризьорките в България. Острата реакция на президента в резултат на кибер атаките и заплахата за националната сигурност бе коментирана с убийствена ирония от премиера, който явно е забравил, че Плевнелиев е специалист по кибернетика и е печелил конкурси с тези си знания и умения и това е свързано с една от специалностите му. Сарказмът на премиера образува лавинообразно оскверняване на компетентностите на президента и неговата загриженост за националната сигурност и даде храна за дълго време на опонентите на държавния глава. Това беше акт на върховно унижение, на който Плевнелиев стоически издържа и съзнателно не реагира. Но даде да се разбере, че е човек на кого му стиска да идентифицира проблема, да го каже на глас и решително да полага усилие за неговото неутрализиране. В крайна сметка, това му е задължение по презупция, което той не подложи под съмнение нито за миг.
Фиксирах само един от множеството примери, с които сме ставали за смях пред цивилизования свят, в който все още правят компромиси със залитанията на българския премиер и неговото твърде често излизане от контекста на посоката в която трябва да върви държавното управление. Да се самокопрометира, Борисов го умее много добре. Това действие винаги е придружено с последващо снизходително отношение и опрощаващо "греховете" на президента, потупване по рамото. Като през това време кафяви медии успоредно на бълващите статии във възхвала на премиера, бълват статии с касапско унижение за президента. А медиите, притежание на центробежните сили срещу които се е опълчил Плевнелиев.
Публикувам един пример на журналистически пасквил, последващ подобни случаи:
"Росен Плевнелиев беше и все още е най-слабият президент на целия преход. Бях замислил да направя кратка ретроспекция на всички гафове, които сътвори през мандата си, но текстът заплашваше да стане огромен.
Плевнелиев е безиидеен слагач, ретланслатор на клишета, куха политическа фигура, която има за цел на своето съществуване повтарянето до безкрай на клишетата на домораслия антикомунизъм и слугинажът на едно чуждо посолство. Точно заради това никой, ама никой не може да ми даде пример дори и за едно полезно нещо, което той е направил през своя мандат. Точно обратното - при него гафът се превърна в основна идеология, разделението на обществото във върховен принцип.
Опитът на зализаната олигархия да си излъчи и възпита удобна марионетка, която в състояние на върховна тъпота да обслужва нейните интереси, се провали с гръм и трясък. Има нещо логично Плевнелиев да се превърне във върховния символ на провала на прехода. Време е ирландската пастирка да си отиде вкъщи...", автор Александър Симов.
Пасквилът е написан вчера, по повод съобщението на президента, че няма намерение да се кандидатира за втори мандат. Само дето авторът на този бълвоч се е отказал да направи кратка ретроспекция на всички гафове на президента не за друго, а защото явно и на самия него му е вече отегчително да си изсмуква от пръстите небивалици. Но със сигурност, много се дразни от нетърпимостта на президента към трайно присъстващите във всички свери на социално политическия и икономически живот на страната агенти на комунистическата Държавна сигурност, закрита през 1991г., но сложила мръсната си ръка върху властта и управление на страната, и представляваща основна част от центробежните сили работещи против интересите на държавата и сигурността, та това авторът Симов определя като "домораслия антикомунизъм и слугинажът на едно чуждо посолство." А това, че президентът не смята за необходимо да стои пред руското посолство се интерпретира задължително като слугинаж за друго посолство. Симов яростно защитава интересите на олигархичната партия БСП, сега вече и на АБВ, както и онези с агентурното минало, които са представителната извадка на злото срещу което е застанал президента, призовавайки за лустрация, като единствено средство да бъдат неотрализирани. Според Симов обаче, не той, а президентът е зализаната марионетка на олигархията.
Това, че президентът застана твърдо в защита на Конституцията и конституционните права на гражданите и против нейното суспендиране от Симов е определено като поведение на "куха политическа фигура". Симов даже прави опити да твърди, че в България комунизъм не е имало. Насилствената колективизация и национализация, лагерите и стотиците хиляди убити в тях, какво са, да попитам аз. Заради тази ненаказана несправедливост президентът настоява за лустрация. На Симов и всички като него им липсвали примери за нещо полезно, свършено от държавния глава. Да им припомним тогава, че примерите с полезната работа на президента не започнаха с яростната съпротива от негова страна при избора на конституционни съдии и тяхната почтеност, но е един от показателните и непознат като друг такъв демонстриран от български президент. На една от кандидатките за конституционен съдия и бе дадено ясно да разбере, както и на българското общество, че корупцията няма да бъде толерирана от българския президент.
Защитата на Конституцията според Валери Симеонов и агентът на комунистическата ДС Красимир Каракачанов е квалифицирано като национално предателство. Даже се опитаха да внушат, и то успешно, на една част от българското общество, че президентът гледайки си прецизно работата и придържайки се стриктно към задълженията си върши национално предателство. С този изопачен "аргумент" успяха да привлекат на своя страна и премиера, който както обикновено твърдеше съвсем по ПР-ски, че ще избере демокрацията. Дебилизмът и дестабилизацията на страната се движат със скоростта на светлината, защото вчера от ГЕРБ се изцепиха, че отцепници забили нож в гърба на Плевнелиев. Тези отцепници пък се будалкат с Борисов и номинацията на комунистическата издънка Ирина Бокова за шеф на ООН, чийто екип за кампанията прелива от агенти на ДС, които също не пестят усилия срещу авторитета на президента. Отцепниците стигнаха дотам, да твърдят, че Борисов ще номинира Бокова и за кандидат президент от ГЕРБ и заслужено се будалкат с Борисов, но явно са забравили, че по време на управлението на техния шеф Иван Костов държавната администрация бе претъпкана с агенти на ДС, лично предпочитание на Костов. Така че тяхното застъпничество за президента изобщо не изглежда искрено. Затова и президентът реагира гневно.
Връх на наглостта с вчерашна дата е това, че осъдиха бившия шеф на Национална разузнавателна служба генерал лейтенант Кирчо Киров. Наложено му е наказание от 10 години лишаване от свобода за длъжностно присвояване на почти 5 милиона лева. Разкритият като агент и на комунистическата Държавна сигурност, крадлив, комунистически генерал заяви, че за присъдата му не е причина кражбата чрез документна измама, а президентът Росен Плевнелиев. Решението на Военноапелативния съд очевидно е съобразено с актуалната политическа обстановка, извършващата се „съдебна реформа“ и предстоящите президентски избори. Зад решението стоят и хора, свързани с президентската администрация, които оказаха натиск върху решението на първа инстанция, заяви генералът. На предходна инстанция беше постановено да му бъде конфискувано и половината от имуществото. Сега, за протежето на Първанов съдът постанови и лишаване от право да заема длъжността ръководител в държавно или обществено учреждение за срок от 13 години и наказанието лишаване от право да упражнява ръководна професия за срок от 13 години. Инкриминираният период е от 2007 до 2011 година, а присвоените пари са били в левове, евро и долари. Според прокуратурата Киров е успял да присвои парите въпреки засилените механизми за вътрешен контрол. Но, за престъпното си поведение, генералът атакува президента. Трибуна за пошлото обвинение му бе дадена в Агенция и радио "Фокус" собственост на известния с принадлежността си към комунистическата ДС Красимир Узунов. Впрочем, медията често се финансира от ГЕРБ. А депутати от същата партия спряха да посещават парламента, за да правят реклама на книга написана от Узунов, която не се различава с нищо от много други книги със същата тематика. Но, ченгето трябва да бъде обслужвано на високо ниво. Може би това е начин да се отблагодарят за активните мероприятия, които Узунов организира в медията си с цел безпардонно плюене върху авторитета на президента.
Целта на вчерашната новина от президента и това, че няма да се кандидатира за следващ мандат е да се спре с дивашките обвинения, че неговите конструктивни действия представляват предизборна кампания.
За съжаление порочната кампания срещу него няма да приключи нито сега, нито с изтичането на мандата му. Садистичните атаки и вакханалията от гаврите няма да престанат. От страх да не се върне, някога отново! Президентът направи пробив, събуди гражданското общество, а това заплашва настоящото статукво.

За перфидната роля на не малка част от българското общество, участваща в гаврата срещу този достоен човек и политик, просто не ми се говори. Само ще добавя, че това е най - поддаващата се на манипулации прослойка. Успешно зарибена от хора работещи против техните интереси.

Те дори не правят опит да чуят посланията на президента.
23.
mimi
22.05.2016 09:55:04
4
10
Борисов падна, но още не го е разбрал. Правителството още не го е разбрало, но заради капризите на ПФ то де факто падна от власт. Т.нар. "стабилност", постигната чрез погазване на конституцията и на основни граждански права, взе оставките на управляващите. http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%BE-%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BB/a-19267421
22.
boko
22.05.2016 09:54:06
4
8
Българка в чужбина: Най-голямата грешка се оказвате Вие, г-н Борисов - http://offnews.bg/news/Komentari_65/Balgarka-v-chuzhbina-Naj-goliamata-greshka-se-okazvate-Vie-g-n-Boris_629615.html?pagewhich=20
21.
FREE BULGARIA
22.05.2016 09:44:23
5
4
Socializma e murzel koito iska da iade ot drugite hora, murzeliv, nekaduren, slab stroi.
20.
Неахен
22.05.2016 09:11:51
3
17
Виктор Орбан не го хвалят,като Бойко в ЕС,но народа е с него.Това показва коя воля изповядва ГЕРБ,тази политика,спусната им от САЩ против народната воля и за това и хората не го харесват,па нека той си вярва,че е "кралят слънце"!
19.
d
22.05.2016 08:42:31
5
3
Interesno che nito edna statia niama minusi iavno prostite rusnaci spioni sa namerili tazi i sa ia pochnaii sus 20te komputri, pone da biaha kazali neshto sviastno kato komentar.
18.
paris
22.05.2016 08:23:57
1
2
Retirer la Russie , vive France
17.
до 11
22.05.2016 07:52:12
0
6
Виж зелано червените ръчички и тогава говори глупости. Не те наричам Глупак.
16.
Predatel
22.05.2016 07:41:30
3
17
Оня зад Борисов не е ли шефа на ДСБ в Бургас. Тия са е..хти проститутките. Шефа му Радан оплюва кабинета, но другия лиже задници. Може би за това е шеф на БАБХ.
15.
Туркиня от Руен
22.05.2016 07:25:05
11
9
Скъпи г-н Борисов, искам да Ви задам един единствен въпрос:
1. Кога ще има пари за смесените райони като общините Руен, Айтос и много други?
14.
FREE BULGARIA
22.05.2016 07:03:09
20
7
Про-Европейска България няма спиране, гадните руснаци завиждат завиждат ще се пръснат от яд че утре ще ми ядат хуя като се види че нищо не могат да произвеждат и никой не ги обича.
Четете faktor.bg за истински статии не глупав флагмански популизъм.
13.
C
22.05.2016 06:58:22
30
9
Най големите утрепки на света и най опасните за свободата на Европа са руснаците. Тъпо просто военно племе което от 1000 години не може да се развие и само тъпчи съседите със мръсотии и войни! Третия свят са руснаците! Най простите убитаци!!!!!! Същите са като комунистите --- ебани мързели некадърни завиждащи и бавноразвиващи!!!!!
12.
друга тема
22.05.2016 06:52:00
21
7
Много е ясно как КГБ фалшифицира минусите отдолу. Използват 20 компютри. Имат офис във Поморие. Ще трябва да ги издухаме, те се борят против България защото искаме да им спрем монопола със нефта със който ни дерат кожата.
11.
До 10
22.05.2016 06:42:08
23
6
До 10: тъпак, тези страни не забогатяха заради социализма ами защото имаше частна собственост и бизнес. Капитализма ги направи богати и отговорни, най вече свободни. Докато ние чакахме на опашките хората имаха свободни общества. След това социализма им спря разтежа и откакто имат социализъм други са богатите държави със разтеж. Не може във България са има социализъм преди да има богаство, отговорност и инвеститори. Ти си руски предател искаш само да ни вкараш пак във грешна посока. Защото си прост! Не може да имаш социализъм защото ще изплашиш инвеститорите. Не може да имаш социализъм защото страната ни е пълна със роми и ще им храниш гъза и ще се прегръщаш със децата им и никой инвеститор няма да дойде!!!!
Има една поговорка която показва най честния Български строй --- който не работи няма да яде. Който не работи няма да получава помощи няма да събира дивиденти. Ще мре, за да има място за сериозния и работливия!
Социализма е болест на слабите богати народи или на простоте руски и арабски тъпаци.
Никой не е длъжен да те хвани ако не си си събирал пари, и не си внимавал във живота си!!!!
10.
ДО 8
22.05.2016 05:32:19
6
25
СОЦИАЛИЗМА Е В ЕВРОПА. ОТИДИ В ДАНИЯ, НОРВЕГИЯ, ШВЕИЦАРИЯ И ТН. ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ И ТОГАВА ПИШИ И КОМЕНТИРАИ.
9.
по-зле е от комунизма
22.05.2016 05:06:49
4
37
боко тиквата охрана на баш комуниста който си назначи офшорният комунист плевнелиев и си избра цацаров за прокурор виси само на едните заеми и еврофондове и е готов да ви продаде и майките и дъщерите ви на турците само за да е на власт. Видя се какво стана когато хората се палеха и го изгониха с камъни - пак се качи лъжеца и наглеца с помощта на същите тези продажници, които онзи ден протестираха срещу него за изборният кодекс за да симулират недоволство и да го представят като жертва и идващ пак на бял кон, а материал да духа асфалта и да плаща винетки.
8.
До 7
22.05.2016 04:47:28
36
6
До 7: трябва да си много сляп и некадърен да кажеш че ГЕРБ били същото каквото е комунизма. Трябва да си много прост и промит като руснак да сравняваш Европа със комунизма. Наистина глупости пишеш, срам ме е да те чета.
7.
Bingo
22.05.2016 01:49:07
4
62
Глупендър, за какво да сме по скромни, за това че пълним половиния бюджет, това че ни приписват само 5% от БВП е в следствие на това че повечето големи фирми са с регистрация в София и се отчитат там. Не стига че всяко лято си оправяте статистиката за безработица с нашия край ами ще ми говориш за грешки че дали някакви смешни пари за Бургас, дето пак ваши фирми си ги прибраха. Ти може да спориш с комунистите колкото си искаш, но има хора като мен макар и малко да сме които виждат какво окрадохте, и на къде водите държавата. Вие с нищо не сте по-различни от комунягите. Нас не ни интересува нито Русия нито USA нас ни интересува България. И парите за залата не ги дава ГЕРБ а ги даваме всички ние чрез нашите данъци глупак такъв. Когато ги дадете от вашата субсидия тогава ще ми говориш че ги дава ГЕРБ. Държавния бюджет не ти е партийна каса че да ми говориш по този начин. Имаш късмет че живееш в тази държава, иначе отдавна да си в панделата още от скандала с Мишо Бирата Боклук такъв.
6.
Тракиец анти-Руснак
22.05.2016 00:47:26
14
10
Четете faktor.bg за про-европейска България!!!!!!
5.
Истината
22.05.2016 00:43:02
33
14
Единствено Плевнелиев имаше кураж като истински Българин да назове истинския враг и мръсник който е виновен за поробването на България след 1944 и превръщането и във Чечния.
Единствено Плевнелиев показа мръсната ръка на Путин във нашата политика чрез хибридна война и пропаганда. Единствено Плевнелиев искаше да сме като Швейцария и Австрия и да сме Европейци! Той защитаваше България във Европа! Сега да му мислят другите. Ще ви довършат рубладжиите комунисти като Калфим и Агента Гоце, Курвелия Нинова - мащехата комунистка дето прилича на лелка от Иран.
Кой предаде Плевнелиев, нашия модерен Левски!!!!!!?!???
4.
Кмета
22.05.2016 00:33:24
35
14
Давай Бойко мачкай комунистите!!!!!
3.
друга тема
22.05.2016 00:32:44
31
11
Най коварното и лукаво племе е руско-азиатското. Тяхната хитрота е известна. Никой не им вярва!!!! Руснак е мръсна дума във света. Равно е на боклук.
2.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
22.05.2016 00:31:27
36
15
Комунизма е болест на слабите народи. Русия е болест на слабите народи. Само Запада има денокрации и цивилизации.
Затова зад Бойко и във Европа и НАТО. Там ни е мястото.
Пазете България от комунисти и руснаци! Яли сме им попарата много пъти вече. Стопиха ни от 13 милиона през 1944 на 6 днес.
Целта на Москва е да ни държи слаби като Чечния и да ни граби.
Затова 50 години и плащахме 3 пъти по високи цени за газ.

Убий руснаците, помагай на Европа, помагай на България.

Да живее България!!!!!
1.
FREE BULGARIA
22.05.2016 00:27:02
30
19
Рубладжиите и петата колона на БСП бяха им пуснали нареждане от КГБ да бутат България и да трият Плевнелиев и Европа. Целта на Москва винаги е била да и лижем ботуша, да трие независимите народи на Балканите за да може да ги държи слаби и да ги краде.

Затова те подържат отрепки като Агента Гоце Първанов, и Сидеров, да ни мачкат и предават. Ние такива Анти-българи трябва да ги обесим на паметника на българо-убиеца на Тройката.

Москва ни отряза 30% от територията след войната и уби царя ни. Тези изроди във Москфа там са отвратирелни некадърници!

Пазете БГ и гледайте да сме ръка за ръка със западните цивилизации където пронадлежим.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП избира общински лидер на Бургас в утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас в утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис?
Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори