×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С кръшни хора и курбан за здраве Камено отбеляза празника на града


С кръшни хора и курбан за здраве Камено отбеляза празника на града
Кметът Жельо Вардунски лично поведе хорото за Гергьовден
06 Май 2016, Петък, 09:38 ч.
Автор: Тони БЕЛОВ, Снимки: Авторът

От днес Камено отбелязва Гергьовден като датата за свой официален празник



С богата културна програма днес Камено отбеляза празника на града 6-ти май. Кръшни хора, концерт на оркестър „Комити”, курбан за здраве, състезание с велосипеди бяха само част от многобройните събития организирани в града. Именно от днес  Камено отбелязва Гергьовден като датата за свой официален празник. Досега жителите честваха празника на 6-ти септември, а църковният им бе именно на 6-ти май на Св. Георги Победоносец.


Кметът бе облякъл специална тениска с надпис: "Аз обичам Камено!"

"Нека светецът донесе благоденствие на всички каменовци. Да са щастливи, здрави и Камено да стане още по приветлив. Хората са усмихнати и се веселят. Подготвили сме им една много хубава програма, в която преобладават местните състави. Пристигат и много гости, които през последните години напуснаха града. Всеки жител на Камено се вълнува. Пожелавам още дълги години да отбелязваме този празник и датата вече да не се променя", каза кметът на града  Жельо Вардунски.


Зам.-областният управител Севдалина Турманова и общинският съветник от ПП ГЕРБ Веселин Пренеров бяха гости на празненството

Официални гости на събитието бяха зам.-областният управител Севдалина Турманова, депутатът от ПП ГЕРБ Диана Йорданова и общинският съветник от ПП ГЕРБ Веселин Пренеров. Народният представител от управляващата коалиция пожела на всички жители на Камено много здраве и успехи, а Свети Георги да ги закриля. Депутатът подари и икона на светеца на кмета Вардунски.


Кметът позира гордо с подаръците за града - две икони на Свети Георги Победоносец

Богата програма в Камено започна с Божествена Света Литургия, отслужена в храм "Свети Георги Победоносец". Веднага след това се проведе състезание по колоездене за деца. Победител стана десетгодишният Николай Михайлов от Камено, който лично бе награден от кмета Вардунски.


Победителят в състезанието за млади колоездачи - Николай Михайлов

Оркестър „Комити” огласи централния площад с народна музика, като начело на хорото застана именно градоначалника. Малко след това бе раздаден и курбан за здраве, осветен от отец Валентин.


Отец Валентин освети курбана за здраве пред погледите на десетки жители на Камено


Кметът Вардунски награди всички участници във велосипедното състезание


Баба Стоянка раздаваше курбан на всички желаещи

В категории: Камено , Животът


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Иван Изумения
09.05.2016 12:52:23
1
3
Какъв шовинизъм в Камено бе, то човек човек убива за два лева. Намалиха им билетите, ама трябва все да има виновен или явно Димо Турчина си е пуснал троловете да пишат в несвяст, нещастници!
15.
Димо
09.05.2016 12:50:46
0
2
А бе кво ви става бе хора.... тук пишат за празника на Камено, а вие сте се заяли с Вардунски, че ви намалил билета и 3 лева ще стане до Бургас и картите ви ще паднат, ама явно сте мазохисти, щом леете отрова
14.
Димо Халката
09.05.2016 12:49:12
1
2
А бе аз не се наядох 8 години. Бонев не правеше търг, лапах от билети яко, ама още искам да ям големия. Тоз Вардунски не дава и сега злобея, пу да му се не види!
13.
до № 8
09.05.2016 10:08:26
3
1
Ако не беше диана 98 още щеше да ходиш до гарата за влака. Децата ви се изучиха в Бургас с тази фирма. В сняг и студ тези автобуси пътуваха. При Вас злобата няма граници, само да не кара човек от Камено, и по точно Димо. Между другото тези изказвания на са Балтаджийчето. Нали и той по едно време беше превозвач.
12.
до № 8
09.05.2016 09:30:17
2
2
Като не разбираш нищо защо пишеш глупости.Защо ви паднаха билетите, защото бургасбус не плаща автогари, както плащаше диана 98 и не внася данъци в Камено. така че няма никакво намаление на билетите ви. но така ви се пада истински каменовец. вероятно ти си пътуваш с колата и само плямпаш. А ти защо си анонимен. А пред Вардунски се е изправено, но нищо. А пък Ванчето- секретарят малко да се спре, че и Община Бургас няма да я вземат обратно. с една дума- няма незаменими хора.
11.
До №2
09.05.2016 08:20:19
1
4
Заместник Кмета, бе сутринта на литургия в Църквата, ама вие червените, като не сте вярващи, как да го видите
10.
Шовинистът
08.05.2016 18:31:24
2
5
На който не му харесват тениските, да се оплаче на Вардунски, лично! Защото 24 години нищо не се правеше, дойде един истински човек и вие сега му търсете косури! нещастници червени! Вардунски никой не е върнал от кабинета си и ще ви изслуша , ама ви е страх, нали?! Това беше най -хубавият празник на Камено! Пиша го , щото съм шовинист и не се срамувам, че обичам Камено!
9.
Dimo turchina i kompaniq
08.05.2016 18:24:00
1
5
A be tupaci shto komentirate anonimno. Kato ste mnogo otvoreni shto ne izlezete s imenata si be ili licata dimo turchina golqm patriot li e che se krie zad heitarstvotot. Buhali takiva. Davai kmete...napred i nagore
8.
Истински каменовец
08.05.2016 18:23:24
2
5
Хайде , млъкнете бе анонимници! Какви черни точки, какви 5 лева! Кото имате гняв, изправете се пред Вардунски и му кажете! Той е мъж за за разлика от вас и ще ви отговори! Не е върнал никой. За кво сте недоволни, че ви намали билетите до Бургас ли бе? От 3.50 паднаха на 3.20? И още ще падат, къв шовинизъм бе е?! Че ви освободи от подтиснечестово на Фирма Диана 98? Много сте жалки, анонимните!
7.
Гергана шовенистката
08.05.2016 18:20:26
1
4
Няма нищо лошо в това да си шовенист. Даже ни трябват повече такива хора.
6.
Методи
08.05.2016 18:18:55
2
5
Виждали ли сте по-хубав ппазник в Камено от толкова години насам. Браво на новия кмет. Хората тук бяха забравили какво е сбор, хоро, приятелство..всичко
5.
До 4.
07.05.2016 21:11:32
2
8
Като не може друго да измисли кухата ти лейка - чете уикипедия и преписва от там . Шовинистът е патриот и националист . Вземи се образовай малко .
4.
до 3
07.05.2016 10:20:06
7
2
Ако това може да ти роди главата, жалко за теб. Кмета каза, че сме шовинисти и ако въобще не ти е ясна думата, да ти обясня. Шовинизъм е крайно и сляпо поддържане на собствената група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща група. Е, обяснете му на човека какво значи и да спре да я употребява, че много тъпо звучи. А що се отнася до заместника, там е ясно, той не е от Камено и затова го няма.
3.
хм ха ха
07.05.2016 07:49:15
2
11
Свирки ли ще му правиш на другия зам.кмет , че ти е мъчно за липсата му ?
2.
хмм
06.05.2016 21:41:01
10
4
То, че Камено вече не е самостоятелна община стана ясно, ама нещо не видяхме другия заместник кмет. Що тъй, не обича града ли (в което сме убедени, щото няма как да е друго)...., зает ли е....все липсва от събитията.
1.
ха ха
06.05.2016 19:32:38
11
5
Излагаш се с този надпис кмете! Как обичаш Камено, като го продаваш на Община Бургас! Първо уважавай себе си, че много ти станаха черните точки, а пък после обичай другите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори