×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: В Турция натирват хора като стадо да гласуват за ДПС. Искате Анкара пак да ни манипулира ли?


Валери Симеонов: В Турция натирват хора като стадо да гласуват за ДПС. Искате Анкара пак да ни манипулира ли?
Валери Симеонов призова българите в чужбина да бъдат патриоти и на бъдещите избори да гласуват в посолствата и консулствата
25 Април 2016, Понеделник, 11:46 ч.

Резултатите от всички досегашни избори показват, че гласуването в чужбина е в полза на ДПС, а нашата цел е да отстраним тази партия от властта, каза съпредседателят на Патриотичния фронт

Сегашният изборен кодекс е един от най-добрите, който е правен за последните 25 години. В него се предвижда забрана за използване на религиозни символи по време на избори, както и използване на майчин език. При последните избори в Турция гласуваха за по 20-30 секунди, което няма как да стане. Това каза пред камерата на Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
„Просто са се разписвали едни списъци. Като стадо са ги натирвали тези, които са ги събрали. Имаше един районен кмет в Истанбул, който дирижираше събитията. Това ли искаме да се случи отново!? Пак ли искаме нашата родина да бъде манипулирана от турската държава?”, попита лидерът на НФСБ.
Резултатите показаха, че при последните избори бяха открити около 140 секции в Турция, въпреки че пуснахме жалба в Конституционния съд, но това остана, подчерта той.
На въпроса на водещата на „Здравей, България“ какво би казал на всички потърпевши от това, че ще могат да гласуват само в консулствата и посолства, той отговори с призива „Да бъдат патриоти!“.
Нека да се върнат назад в близкото минало и да видят резултатите от всички избори! Те показват, че гласуването в чужбина е в полза на ДПС, а нашата цел е да махнем тази партия от властта, заяви Симеонов.
„Не знам друга държава, която да разкрива секции по време на избори извън посолствата и консулствата. Това струва много на бедната ни държава. В държави като Германия има забрана да се откриват секции на други места. Уважаваните наши сънародници в чужбина не са лишени от възможността да гласуват. Те могат да отидат в посолствата и там да упражнят правото си на глас”, заяви в Бургас съпредседателят на Патриотичния фронт.
„В закона сме предвидили задължителността за гласуване да се отнася за всички, които живеят в радиус 20 км от съответните места, където са открити секции – респективно консулствата и посолствата. Няма задължителност за останалите”, поясни той.
Според него, дипломатите ни в чужбина имат правото и възможността да открият повече секции на базата на опита от досегашните гласувания. „Ако искат, могат да наемат помещения и да открият на 15 места секции. Всичко е добре обмислено“, заяви Симеонов.
Той скастри водещия Виктор Николаев, след като му зададе недобре обмислен въпрос за референдума. „Говорите като човек от екипа на Слави Трифонов. След като някой е тръгнал да прави референдум, нека има доблестта да си го доорганизира! Нека да направи разяснителната кампания и да съдейства за провеждането му, за да може избирателят да изрази мнението си по конкретния въпрос, а не да се вози на „чужда каруца“ и покрай изборите за президент, да се опитва да прокара не особено състоятелните въпроси! Когато има 2 в 1, винаги се получава гласуване по инерция или под диктат. Мислите ли наистина, че на 7-8 въпроса ще може да се отговори смислено и то заедно с гласуването за президент?“, попита депутатът.
Той сподели, че е леко притеснен заради вчерашните изявления на Ивайло Калфин. „Вече започвам да се съмнявам дали е от АБВ или от ДПС. Как може партията му да подкрепя задължителното гласуване и забраната на секции извън посолствата и консулствата, а той да казва, че това били глупости? Там някаква шизофрения настава“, каза още Валери Симеонов.

В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
до бургазлия
25.04.2016 17:01:36
1
1
не не си прав най-големия ибрикчия живее в средец петър гайдов се казва.Симеонов е на втора позиция.
11.
служител
25.04.2016 14:40:25
3
5
Ми те и тук натирват хората да гласуват за вас бе малоумник.Ти защо започна да правиш свирки на Тиквата,за пари.Малко ли откраде с далаверите си в Дебелт.Защо умря жена ти Катя,ще кажеш ли?
10.
Българин
25.04.2016 13:38:15
4
6
"Симеонов: В Турция натирват хора като стадо да гласуват за ДПС. Искате Анкара пак да ни манипулира ли?"


Ако излезе човек който си заслужава всички ще гласуват, ама сега ... всички сте за разстрел мама ви да еба крадливи копелета! Жалко че няма вече Българи да ви изтрепем , останали са само жалки мухлювци в Бг.
9.
Българин
25.04.2016 13:35:27
3
3
Ако излезе човек който си заслужава всички ще гласуват, ама сега ... всички сте за разстрел мама ви да еба крадливи копелета! Жалко че няма вече Българи да ви изтрепем , останали са само жалки мухлювци в Бг.
8.
парадокс
25.04.2016 13:27:11
3
6
Заради бълхата изгориха юргана!
7.
някой си
25.04.2016 13:19:29
2
2
Флегман,защо леко,леко взехте да си променяте заглавието от сутринта!??Старото не пасва ли на коментарите??
6.
БУРГАЗЛИЯ
25.04.2016 12:23:09
5
8
ТИ......ВЕЧЕ НЯМАШ ПРАВО ДА ГОВОРИШ ОТ НАШЕ ИМЕ.....ПРЕДАТЕЛ-ИБРИКЧИЯ
5.
сани
25.04.2016 11:48:23
3
5
валери искаха въвеждането и на образователния ценз но мънчико хора са и все нещо бе постигнато
4.
шезофренията се забелязва у ВС
25.04.2016 11:40:01
4
5
Абе кой нормален човек,работещ при това например в Лондон ще пътува 7 часа в едната посока ,ще се реди на опашка още 5 часа за да гласува предрешени озбори.Няма такава песен.Няма да гласуват емигрантите по една единствена причина. Те работят и времето им е пари. Дали Валерко ще пропътува 700 км да иде да гласува за някой ,който дори не заслужава храчката му?
3.
КУРТИ
25.04.2016 11:07:07
0
2
СЪГЛАСЕН ........ПОЖИВЬОМ .....УВИДИМ .....
2.
48
25.04.2016 10:29:14
6
6
Др.Балевски заслужи искрен поздрав със стихотворението "Патриот" на Ботев.
1.
uf;ekjd,
25.04.2016 10:09:35
6
10
Не така Симеонов.Заради гласовете от Турция ти лишаваш 2 милиона българи в друга част от света да гласуват.Защо не приехте закон,тези които са с двойно гражданство да нямат право да гласуват.Защо не въведохте образователен ценз и възраст.Защо не въведохте,че имат право да гласуват само тези които са в държави членки на ЕС.С това позорно изменение,което ще отпадне в съда,вие си вкарахте автогол.Защо не приемете закон всички избори да се провеждат през месец юли например.Така няма да ви обвиняват в тенденциозно отношение към референдума. Сам разбирате,че референдум ще има и тогава цялата тази пасмина ,в това число и вие ще бъде пометена от политическата сцена. Разбирам,че е много сладко да си във властта.Тя опиянява и зомбира.Това показват последните ви действия на побъркан "патриот".
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори