×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Граф Тумпалов от замъка край Равадиново се оказа мутра-рекетьор


Граф Тумпалов от замъка край Равадиново се оказа мутра-рекетьор
Георги Тумпалов, придружен от жена, вероятно неговата "графиня" , влиза в съдебната зала, самоуверен като висш благородник
20 Септември 2011, Вторник, 15:56 ч.
Автор: Правда СТОЯНОВА

Изправен е на съд, разорил семейство от Св.Влас с непосилен заем

„Не съм взел нито стотинка от Георги Тумпалов, а мe изнуди да му подпиша запис на заповед за 25 000 долара. Измамен бях и да прехвърля 5-етажната си къща в Свети Влас, за която получих къща в кв.“Победа“, а после ми взеха и нея“, оплака се Васил Петров, който вече 13 години живее в кошмар, от който няма събуждане.

За патилата си той разказа преди да започне съдебното заседание срещу Георги Тумпалов, по-известен като ексцентричният собственик на замъка край село Равадиново, който днес бе изправен пред Бургаския окръжен съд по обвинение в рекет.

Негов съучастник е пък лихварят Атанас Желев,

сочат събраните от прокуратурата доказателства.

Историята е истинска каша благодарение на разминаващите се и противоречиви показания, които са давали през годините участниците и свидетелите.

През 1998 г. Васил Петров вече бил построил голямата си къща в Свети Влас към която имало и две заведения – ресторант „Бриз“ и павилион – каравана „Ламбада“. За да посрещне сезона обаче му трябвали пари – около 10 000 долара, с които да си направи освежителни ремонти.


Васил Петров живее 13 години в кошмар



Съседът му го препоръчал на софийски бизнесмен – Сашо Силков, който му дал 9 000 долара. Васил му предложил в края на сезона да му върне 9 900 долара, т.е. с 10% лихва за трите месеца. Силков обаче поискал 9 000 долара плюс 50% от печалбата. Стиснали си ръцете.

„Направих ремонта, поканих Сашо, който дойде с дъщеря си, посрещнах ги. Всичко беше наред. След 10 дни обаче той пристигна отново, то беше с Георги Тумпалов и жена му. Налагало му се да замине за Америка, а тези 9 000 долара да ги върна на Георги“, разказа пред съда Васил Петров.

Минали още 10 дни, Тумпалов пристигнал пак в Свети Влас. Поискал 12 500 долара, а Васил се втрещил. Собственикът на замъка му казал, че това е сумата с лихвата и ако до 10 дни парите не са готови,

ще му начислява по 1000 долара на ден.


„Като дойде пак на следващия път, аз парите ги нямах. Той ми каза – сумата става 25 000 долара. Викаше, заплашваше ме, половината от персонала напусна“, обясни Петров. През цялото лято Тумпалов пращал хора, които спирали големите си джипове пред заведението и вдигали после скандали вътре. Туристите избягали от него, сезонът му бил провален.




В този грандиозен имот в средновековен стил шато с винарна живеят Тумпалови

„Принудих се да ипотекирам ресторанта, взех 5 000 долара и му ги върнах. Не ми даде никаква разписка. Каза ми – като върнеш останалите – тогава“, разказа Васил пред съда.

Междувременно заплахите продължили. Семейството му живеело в стрес. Големият му син започнал да заеква.

През септември Тумпалов пристигнал с „Хамър“-а си, натъпкал Васил вътре и го закарал в Бургас при нотариус Огнян Желев. Искал да подпише запис на заповед, но Петров се опънал.

Заплахите продължили. На 19 ноември Тумпалов го отвлякъл да втори път. Бил с още една кола и няколко мъже.

„Уплаших се за живота си и за живота на жена ми и синовете ми. Тези хора колеха и бесеха тогава. Подписах документите. Мислех, че е ипотека на къщата, но се оказа, че съм направил замяна“, обясни Васил днес в съдебната зала.

Всъщност той подписва три сделки. Първата е запис на заповед за 25 000 долара. Втората е замяна на голямата му луксозна къща в Свети Влас със съборетина в бургаския квартал „Победа“, а третата е упълномощаване на непознат за него човек, който пък да се разпорежда както намери за добре с постройката в квартала. Къщата след броени дни била прехвърлена на лихваря Атанас Желев – вторият обвиняем по делото.

Атанас Желев притежава заложна къща „Трезор“. Тумпалов му бил прехвърлил вземането си чрез цесия, станало ясно по-късно.

Васил Петров обаче си спомня как лихварят го изнудвал да вземе заем от него, за да се издължи.

„Те са били в комбина. Ядяха и пиеха без да плащат в ресторанта ми. Веднъж ме набиха, след като се гостика за моя сметка“, разказа Васил.

Отишъл да се оплаче в полицията, но там видял как Атанас Желев се прегръща с ченгетата и се отказал.

Ако обвиненията срещу двамата се докажат, предвиденото наказание е затвор от 2 до 10 години, глоба от 4 до 6 хиляди лева, а съдът може да постанови конфискация на половината имущество.

Следователно съдбата на замъка край Равадиново зависи от изхода на делото.

Съдебното заседание продължава и утре.


В категории: Темида


11
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
Созополчанин
25.11.2017 21:25:32
2
14
ЗАМЪКЪТ НА ГЕОРГИ ТУМПАЛОВ,АКО ВЪОБЩЕ Е НЕГОВ,Е КИЧ И МУТРОБАРОК. НЯМА ПО-ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. А ТЕЗИ,КОИТО СИ ДАВАТ ПАРИТЕ ЗА ДА ГО ВИДЯТ СА ОЛИГОФРЕНИ. ТУМПАЛЪТ Е ПРИМИТИВ И НЕАНДЕРТАЛЕЦ.
10.
Созополчанин
25.10.2017 23:41:15
0
15
ГЕОРГИ ТУМПАЛОВ И ДВАМАТА МУ СИНА - ТУМПАЛИТЕ СА ПРОКЛЯТИЕ ЗА СОЗОПОЛ. КРАДЦИ,МОШЕНИЦИ И РЕКЕТЬОРИ. АБСОЛЮТНИ БОКЛУЦИ.
9.
Жоро Френски
24.07.2014 09:46:22
20
20
Когато взима пари на заем, всеки си чете договора си, преценява условията и сам решава как да постъпи. Лихварството не е незаконно, напротив - има десетки такива фирми, да не говорим за банките.
И когато се дава само едната страна в спора, много ясно, че картината няма да е пълна, а в почти всички случай - напълно невярна.
А защо да не е, например, че някой е взел пари, а после не иска да ги връща и се оплаква, че му ги искат? И не Жоро да е рекетьор, а другият да е измамник?
Познавам Жоро добре и знам, че той е много точен човек, който държи на думата си и на правилата. Това мога да кажа.
А за конкретния случай съдът ще си каже думата накрая. Това е неговата работа.
8.
Наоколшен
26.09.2011 16:20:47
6
17
За тези, които не са в течение на още една сериозна несправедливост, касаеща сложни орнаментирани дървени елементи от един дървен замък в София, които Тумпалов е "присвоил", моля прочетете http://www.WoodenCastle.hit.bg .
7.
Ноколшен
26.09.2011 16:20:41
5
11
За тези, които не са в течение на още една сериозна несправедливост, касаеща сложни орнаментирани дървени елементи от един дървен замък в София, които Тумпалов е "присвоил", моля прочетете http://www.WoodenCastle.hit.bg .
6.
mu6
21.09.2011 18:16:06
5
18
този тумпала с сигурност ще лежи в пандиза и то за 7-8 години а за замака да ви кажа че тумпалов е само един сол ташак изобщо нее негов а е на друго лице а съвсем скоро няма да е на никой защото ще бъде конфискуван заради мутринските изяви който е вършил а аз ако го видя някаде някой ден ще го дърпам за русите къдрички и ще го потстрижа
5.
тиквеник
21.09.2011 17:44:53
3
20
До първия: Ти през онези години на каква възраст беше,що не пробва тогава да вземеш заем от банка,особенно ако са ти трябвали бързо парите.
Наистина тогава такива хора колеха и бесеха.Лично аз въобще не се съмнявам за Тумпъла,той е способен на такива работи и ги е правел неведнъж.Преди няколко години по същия начин-придобиване по неизвестен начин на дял на съдружник от съвместен бизнес принуди друг созополски бизнесмен-Киро Милев да му плати една голяма сума,като на всичко отгоре поради забава на единия транш му беше ударил един юмрук на центъра на Созопол пред кафе"Черно Море"Друг случай беше с откраднатите мрежи на бившия Риболов за доста пари,тогава обаче стана засечка и полицията(бургаската,разбира се,созополските мижави ченгенца му лижат задника с много малки изключения) ги сгащи и "графа" полежа малко в ареста.Дано сега полежи малко и в панделата,ама не ми се вярва.
Лихваря Атанас Желев не е ли по-известен като Пацо или Пацата?За същия човек ли става въпрос?Той пък преди години взе за без пари хотела на един друг созополски бизнесмен,не помня името му горе на баира в новия град,негова е и недовършената постройка точно до магазин Сафари.
4.
созополчанин
20.09.2011 21:52:32
1
24
Става дума за Сашо Силков, който е баща на певицата Сантра, който наистина замина за Америка и прехвърли дълга си на Тумпалов,който се възползва да изнудва докрай нещастния човечец.
Дано най-после да има справедливост и рекетьора , крадеца и изманикТумпалов да влезе в затвора.
Тумпалов е от приближените на Рейзи хора и купува цигански гласове в Равадиново.
Крадците се надушват
3.
666
20.09.2011 19:37:48
3
6
nqkoi ot sozpol da pi6e za kakvo stava vapros
2.
danda
20.09.2011 19:14:37
2
23
Тумпалите са пълни мишоци,до преди време синчетата имаха забрана да влизат в Бургас от някой хора,сега голяма работа станаха мишки без опашки са горките
1.
skif
20.09.2011 18:53:17
8
22
Направо ми се къса сърцето. Пък и как още не съм взел и аз 9 000 долара да си освежа гарсониерката. Искрено се чудя на родните бизнесмени- все едни такива наивни ,невинни, направо да ги ожалиш.
И за да не пострада още някой, да знаете има банки, които дават заем и не бият и не отвличат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори